Güncel

Roboskili aileler 199. haftada buluştu

H. Merkezi: Şirnex- Roboski’de TSK bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin öldürüldüğü katliam için adalet arayan ailelerin mücadelesi 199. haftasında devam etti.

Katliamın ardından her Perşembe günü yakınlarının mezarlarını ziyaret eden aileler, “Roboskî için, adalet için failler yargılansın” yazılı pankart açarak eylem yaptı. Eyleme HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ile HDP ve DBP yöneticileri de katıldı.

Roboskili Aileler adına açıklama yapan Selcan Encü, AKP’nin Roboski’de olduğu gibi Ankara katliamının faillerini de koruduğunu belirtti. Encü, “AKP, iktidar uğruna sivil katliamları meşrulaştırıyor. Tehditler savurup halkımıza gözdağı verilmeye çalışılıyor. 7 Haziran seçimlerinde kendilerine oy vermeyenleri ötekileştirip, ülkeyi kaosa itenler 1 Kasım seçimleri için yine yalan ve tehdit politikalarıyla halkı yanıltma ve korkutmaya çalışmaktadırlar” diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de kısa bir konuşma yaparak, Roboskî, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının hesabını soracaklarını ifade etti, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu